Rechtszaak in het Amstelpark

Rechtszaak in het Amstelpark

Speculatieve rechtszaak voor de bomen van het Amstelpark

16 oktober 2022. Bomen, wetenschappers, kunstenaars, advocaten en het publiek komen samen in het Amstelpark voor Rechtszaak in het park - de bomen spreken zich uit. In deze speculatieve rechtszaak stellen zij zich een toekomst voor waarin bomen dezelfde rechten hebben als mensen en lokale vervuilers ter verantwoording roepen. Een College van drie rechters behandelde de zaak. De verdediging van de eisers - de bomen in het park - bestaat uit getuige deskundigen, die hun zaak ondersteunen met dendrochronologisch bewijs, en juridische en artistieke pleidooien. De uitspraak betreft niet alleen de bomen in het park, maar stelt ook de huidige toestand van het democratische ecosysteem ter discussie. Zie hier de documentaire.

Zie ook

Hoe jij deze beweging kan helpen

Rechten van de Natuur omarmt alle stemmen, ongeacht politieke kleur, achtergrond of overtuigingen. Want de Natuur kent geen partijdigheid; zij vraagt om gezamenlijke inzet en betrokkenheid. De roep van de Natuur is universeel.

Gebruik jouw stem om die van de Natuur te laten spreken.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Rechten van de Natuur door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in

Eigen initiatief

Wij helpen meerdere Rechten van de Natuur campagnes en initiatieven. Wij bieden graag onze expertise en ondersteuning aan.

Contact