Rechten van de Scheldes

Rechten van de Scheldes

Erken rechten voor de Ooster- en Westerschelde

‘Rechten van de Scheldes’ verbindt mensen en organisaties die leven aan en van de Oosterschelde en de Westerschelde met als doel het verbeteren van de situatie van deze wateren, inclusief het niet-menselijke leven, onder meer door het luisteren naar de stem van de Scheldes en het laten klinken van deze stem op plekken waar beslissingen worden genomen. Het initiatief is gestart met een seminar op de HZ University of Applied sciences op 28 september 2023 en verder op gang gekomen vanuit ZeelandBruist in de Zeeuwse Klimaatweek 2023. Het vindt een inspiratiebron in de Haagse Principes voor Earth Trusteeship. Dragende partners zijn op dit moment de HZ University of Applied Sciences Green Office, de Zeeuwse Milieufederatie en individuele personen. Deelnemers wisselen inzichten uit en ondersteunen elkaar bij activiteiten met respect voor de verschillende invalshoeken en belangen.

Zie ook

Hoe jij deze beweging kan helpen

Rechten van de Natuur omarmt alle stemmen, ongeacht politieke kleur, achtergrond of overtuigingen. Want de Natuur kent geen partijdigheid; zij vraagt om gezamenlijke inzet en betrokkenheid. De roep van de Natuur is universeel.

Gebruik jouw stem om die van de Natuur te laten spreken.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Rechten van de Natuur door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in

Eigen initiatief

Wij helpen meerdere Rechten van de Natuur campagnes en initiatieven. Wij bieden graag onze expertise en ondersteuning aan.

Contact