Rechten voor de Natuur in Eijsden-Margraten

Rechten voor de Natuur in Eijsden-Margraten

Motie Rechten voor de Natuur in Eijsden-Margraten

PRO Eijsden-Margraten namen de motie Rechten voor de Natuur aan op 7 november 2023. De gemeente Eijsden-Margraten heeft een schat aan natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit, die van onschatbare waarde is voor het welzijn van onzehuidige inwoners en toekomstige generaties. De natuur heeft alleen geen stem in de besluitvorming en heeft bescherming nodig tegen bedreigingen zoals klimaatverandering, verlies van leefgebieden en vervuiling. De gemeente Eijsden-Margraten kan een pioniersrol  spelen door zich in te zetten voor de erkenning van rechtspersoonlijkheid voor de natuur op lokaal niveau. Dit is de eerste gemeente in Nederland die actief wil inzetten op de erkenning van Rechten voor de Natuur op lokaal niveau.

Zie ook

Hoe jij deze beweging kan helpen

Rechten van de Natuur omarmt alle stemmen, ongeacht politieke kleur, achtergrond of overtuigingen. Want de Natuur kent geen partijdigheid; zij vraagt om gezamenlijke inzet en betrokkenheid. De roep van de Natuur is universeel.

Gebruik jouw stem om die van de Natuur te laten spreken.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Rechten van de Natuur door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in

Eigen initiatief

Wij helpen meerdere Rechten van de Natuur campagnes en initiatieven. Wij bieden graag onze expertise en ondersteuning aan.

Contact