Rechten van de Waddenzee

Rechten van de Waddenzee

Rechten voor UNESCO Werelderfgoed Waddenzee

Dit initiatief pleit voor de rechten van de Waddenzee in Nederland. In 2018 werd het eerste opiniestuk over dit onderwerp gepubliceerd in de Trouw. In 2019 nam S!N en Gemeentebelangen Noardeast-Fryslan de motie 'Bijzondere rechten UNESCO Werelderfgoed Waddenzee' aan. In 2022 kwam het rapport van de Waddenacademie 'Granting Rights of Nature to the Wadden Sea? An exploratory study' uit die positief concludeerde dat rechten van de Waddenzee een welkome aanvulling zouden zijn op bestaande wet- en regelgeving omtrent de Waddenzee. Op de boeklancering van 'Rechten voor de Natuur' maakte D66 bekend dat zij aan de slag gaan met een wetsvoorstel voor rechtspersoonlijkheid voor de Waddenzee.

Zie ook

Hoe jij deze beweging kan helpen

Rechten van de Natuur omarmt alle stemmen, ongeacht politieke kleur, achtergrond of overtuigingen. Want de Natuur kent geen partijdigheid; zij vraagt om gezamenlijke inzet en betrokkenheid. De roep van de Natuur is universeel.

Gebruik jouw stem om die van de Natuur te laten spreken.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Rechten van de Natuur door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in

Eigen initiatief

Wij helpen meerdere Rechten van de Natuur campagnes en initiatieven. Wij bieden graag onze expertise en ondersteuning aan.

Contact