Fictieve rechtszaak Bosk-boom

Fictieve rechtszaak Bosk-boom

Fictieve rechtszaak over een Bosk-boom

Een van de grootste culturele projecten van Arcadia was Bosk, een wandelend bos van meer dan duizend bomen dat van 7 mei tot en met 14 augustus 2022 door de binnenstad van Leeuwarden bewoog. De fictieve rechtszaak in Leeuwarden over een boom uit het Bosk-project betrof twee families: de Van Houtens en de Steensmas. De Van Houtens hadden een grote Bosk-boom in hun voortuin geplaatst om te vergroenen, zonder overleg met de buren. De Steensmas, die een onderhoudsvrije tuin prefereren, wilden de boom verwijderen wegens overlast. De rechtszaak benadrukte de balans tussen menselijke wensen en de Rechten van de Natuur. Het publiek kon de zaak op 23 juli bijwonen, waar de nadruk lag op natuurbehoud en -rechten​.

Zie ook

Hoe jij deze beweging kan helpen

Rechten van de Natuur omarmt alle stemmen, ongeacht politieke kleur, achtergrond of overtuigingen. Want de Natuur kent geen partijdigheid; zij vraagt om gezamenlijke inzet en betrokkenheid. De roep van de Natuur is universeel.

Gebruik jouw stem om die van de Natuur te laten spreken.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Rechten van de Natuur door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in

Eigen initiatief

Wij helpen meerdere Rechten van de Natuur campagnes en initiatieven. Wij bieden graag onze expertise en ondersteuning aan.

Contact