Welke landen hebben de Rechten van de Natuur erkend?

De Secretary-General van de Verenigde Naties heeft ‘Earth Jurisprudence’ (rechtsfilosofie van de Aarde - Rechten van de Natuur) in 2019 uitgeroepen tot ‘snelst groeiende juridische beweging van de 21e eeuw’. Een recent onderzoek heeft alle wereldwijde initiatieven hier in kaart gebracht. Het Harmony with Nature programma van de Verenigde Naties rapporteert hier over alle wereldwijde ontwikkelingen. In het boek ‘Rechten voor de Natuur’ worden de verhalen achter de juridische emancipatie van kwetsbare ecosystemen in zeven landen – van de mystieke Whanganui-rivier in Nieuw-Zeeland tot het immense Amazone-regenwoud in Colombia - in toegankelijke taal verteld. Het boek is een pleidooi voor Nederland om aan de slag te gaan met de Rechten voor de Natuur en laat zien dat iedereen zich hiervoor kan inzetten.

Hoe jij deze beweging kan helpen

Rechten van de Natuur omarmt alle stemmen, ongeacht politieke kleur, achtergrond of overtuigingen. Want de Natuur kent geen partijdigheid; zij vraagt om gezamenlijke inzet en betrokkenheid. De roep van de Natuur is universeel.

Gebruik jouw stem om die van de Natuur te laten spreken.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Rechten van de Natuur door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in

Eigen initiatief

Wij helpen meerdere Rechten van de Natuur campagnes en initiatieven. Wij bieden graag onze expertise en ondersteuning aan.

Contact