Wat bedoelen we met Rechten van de Natuur?

Onder het huidige rechtsysteem, vooral in het westen, wordt de natuur beschouwd als eigendom. Daarmee worden stukken land, bossen en andere ecosystemen overgelaten aan de wensen van de eigenaar. Dat is een manifestatie van het antropocentrisch denken: de mens als heerser over de aarde. Wanneer we het hebben over Rechten van de Natuur, betekent dit dat we erkennen dat de natuur niet slechts eigendom is dat bezeten kan worden. De natuur bestaat uit levende entiteiten die een recht hebben om te bestaan en te floreren. Wetten en regels die Rechten van de Natuur erkennen, veranderen de juridische status van natuur van louter object naar subject, eigen drager van rechten. 

Hoe jij deze beweging kan helpen

Rechten van de Natuur omarmt alle stemmen, ongeacht politieke kleur, achtergrond of overtuigingen. Want de Natuur kent geen partijdigheid; zij vraagt om gezamenlijke inzet en betrokkenheid. De roep van de Natuur is universeel.

Gebruik jouw stem om die van de Natuur te laten spreken.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Rechten van de Natuur door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in

Eigen initiatief

Wij helpen meerdere Rechten van de Natuur campagnes en initiatieven. Wij bieden graag onze expertise en ondersteuning aan.

Contact